Vanlige spørsmål

"Hva skal jeg ha på meg?"

Vi anbefaler ettersittende tøy som er lett å bevege seg i, som tights og t-skjorte/singlet. Det er en fordel å ha noe rundt hofta men ikke absolutt nødvendig. Vi selger mynt- og perlebelter i studio, men du kan også ta med et skjerf eller sjal hjemmefra. 

Vi danser barbent eller i sokkelesten, evt med myke dansesko (ikke joggesko da de har stiv såle).

"Jeg har aldri danset før. Hvilket kurs skal jeg melde meg på?"

BASIC 1 er riktig kurs for deg.
Du trenger ingen forkunnskaper i hverken magedans eller annen dans for å melde deg på her, og de fleste elevene våre har ingen dansebakgrunn fra før så du er i godt selskap :)

"Hvordan melder jeg meg på kurs?"

Påmelding gjøres skriftlig på mail. Når du vet hvilket kurs du vil melde deg på sender du en mail med fullt navn, postadresse, telefonnummer og hvilket kurs du vil melde deg på.

"Må jeg danse med bar mage?"

Nei, det velger du selv, og det er absolutt ikke en nødvendighet. Det viktigste er at du er komfortabel og at du kan se bevegelsene dine. Vi anbefaler ettersittende tights og en singlet eller t-skjorte, og gjerne noe å knyte rundt hofta som et sjal eller et myntbelte.

"Er jeg for gammel for å gå på magedans?"

Det er ingen øvre aldersgrense på våre kurs og vi har damer i alle aldre på samme kurs. Enten du er 20, 50 eller 70 år gammel så er du hjertelig velkommen!
Kursene egner seg ikke for barn under 16 år.

"Er det menn på kursene?"

Nybegynnerkursene våre i magedans er kun for kvinner. Det er fordi mange kvinner føler seg mer komfortable med å lære noe nytt i en trygg setting med kun kvinner. Vi ønsker også at damer med hijab skal føle seg velkomne til å danse hos oss.

Menn som har danset magedans en stund er velkomne på våre høyere nivåer.
Menn er også velkomne på Bollywood.

"Hva skjer hvis jeg ikke kan komme en uke?"

Du kan ta igjen tapte timer på et annet dansekurs i samme OG i påfølgende kursperiode. Deretter er timene tapt. Hvis du melder deg på kurs i januar betyr det at du kan ta igjen timene til og med mai.

"Jeg er gravid. Kan jeg danse magedans?"

Absolutt! De fleste gravide får stort utbytte av å danse under graviditeten. Mange norske jordmødre anbefaler magedans som trening under graviditet.
Flere av bevegelsene vil være veldig behagelige og nyttige, men noen bevegelser skal man unngå. Det er viktig at instruktøren din har kunnskap om dette og at du gir beskjed om at du er gravid.

"Jeg har en skade, kan jeg danse magedans?"

Skader skal man ikke ta lett på og vi anbefaler alltid at du spør legen din før du begynner med en ny aktivitet. Det er kjent at magedans styrker bekkenmuskulaturen og øker sirkulasjonen og kan derfor ha en gunstig effekt for de som sliter med bekkenløsning. Har du prolaps eller andre alvorlige skader bør du rådføre deg med lege. Magedans kan ikke helbrede deg, men ved å styrke og myke opp muskulatur, forbedre din fleksibilitet og holdning kan du redusere smerter betydelig.

"Fins det noen rabatter?"

Vi har flere gunstige rabatter på Studio Orient.

Er du student får du 20% rabatt på samtlige dansekurs! Det forutsettes at du opplyser at du er student ved hver påmelding og at du fremviser gyldig studentkort første kursdag. 

Har du venninner som vil starte på kurs etter deg så får du også ververabatt for hver venninne som melder seg på kurs direkte til oss. Tar du med to venninner får du altså 40% rabatt på et kurs til deg selv! 

Kvantumsrabatt: Går du to kurs i uken får du 20% rabatt på det rimligste kurset. Går du tre ganger i uken så får du 25% rabatt på to av kursense. Vi har også 20% honnør rabatt. 

"Er det mulig for meg å opptre?"

Studio Orient arrangerer elevshow ved slutten av hvert semester. Alle elever inviteres til å danse sammen med kursgruppen sin og solo.

"Jeg har danset mye før. Kan jeg gå på litt øvet?"

Det kommer ann på hva du har danset. Har du gått på magedans et annet sted kan vi vurdere ditt nivå sammen. Vi anbefaler ofte å starte på nybegynnerkurs uansett eller i det minste gå ned et nivå eller flere når du starter hos en ny instruktør. Vi underviser på forskjellige måter og du kan ha lært andre ting enn det du kommer til å lære hos oss.
Har du annen dansebakgrunn anbefaler vi alltid at du tar nybegynnerkurset først. Du lærer sikkert fortere, men det kan være utfordrende for kroppen å lære en ny dansestil med så mange nyanser som skiller seg fra vestlig dans.
Har du danset til denne musikken hele livet ditt? I så fall har du et fortrinn og vil forstå musikk og uttrykk veldig raskt, noe som ofte er den vanskeligste delen for mange elever! Men den sosiale dansen man gjør med venner på fester og bryllup, er annerledes enn det du lærer på kurs. Vi jobber med spesifikk teknikk og bruker tid på å lære å bevege oss trygt og effektivt, slik at skader ikke oppstår. Du vil fortsatt få mye ut av nybegynnerklassen.
Er du usikker, ta kontakt med oss.

Fant du ikke det du letet etter?

Det er mye å se her. Så bruk tid, se deg rundt og finn ut alt som er å vite om oss. Vi håper du liker nettstedet vårt, og send gjerne en liten beskjed til oss hvis du ikke finner svar på det du lurer på.