Våre kurstilbud

Magedans

image15

Magedans er et samlebegrep for dansestiler fra Midtøsten og Nord-Afrika. Vi forbinder begrepet med sensuelle dansere i tidelt drakt som tatt ut fra 1001 Natt, men det omfatter også flere spennende folkedanser.
Som treningsform er den skånsom og som styrker viktige muskelgrupper som bekken, mage og rygg, forbedrer holdningen din og gir mykere muskulatur med bedre fleksibilitet. Anbefales dessuten av flere jordmødre, fysioterapeuter, kiropraktorer og leger.

Bollywood

image16

Dette er en morsomt og fartsfylt dansetrening!
Har du sett de massive danseopptrinnene i indiske filmer, og tenkt at det ser morsomt ut? Nå kan du lære en indisk bollywood dans. Musikken er rytmisk og fartsfyllt, og rett og slett til å bli i godt humør av. Endel hopp og sprett må man regne med på dette kurset, så her får du en morsom kondisjonstrening. Ta gjerne med aerobicsko til innebruk.

Trommekurs - Arabisk Tabla

image17

På dette kurset lærer du grunnleggende rytmer i arabisk musikk, med hovedfokus på rytmer som er mest brukt i magedans. Kurset fokuserer på spilleteknikk og musikkteori. I løpet av kurset vil du lære grunnleggende teknikk for å spille på tabla samt flere rytmer.

Dersom du vil låne tromme ber vi deg opplyse om dette ved påmelding. 

Nivåinndeling - magedans

BASIC 1 - Nybegynnerkurs

image18

Basic 1 passer for deg som aldri har gått på kurs før og for deg som ønsker en repetisjon. 

Her kreves det ingen forkunnskaper.

BASIC 2

image19

For deg som har gått et nybegynnerkurs og ønsker å fortsette. Vi går igjennom flere grunntrinn og jobber med tempovarasjon. Her får du enten en kort dans eller flere trinnkombinasjoner.

BASIC 3

image20

For deg som har gått BASIC 1 og 2. Vi jobber videre med flere grunntrinn, kombinasjoner og jobber med tempovarasjon. Her får du enten en dans eller flere trinnkombinasjoner. 

LITT ØVET 1 - 2 - 3

image21

Her kreves det beherskelse av de grunnleggende teknikkene. Nye trinn og trinnkombinasjoner, flyt i overgangene, samt en koreografi eller kombinasjoner. Her kan tema variere, se TIMEPLANEN. I løpet av Litt Øvet-kursene får du både oriental og folklore/stilarter.
Passer for deg som har gått tre til fire kurs før.
Vi anbefaler at alle elever går på tre Litt Øvet-kurs med et oriental-tema og minst to kurs med folklore-tema før man avanserer til Øvet. Man må kvalifisere seg for å avansere til neste nivå. Ønsker du å avansere så rådfør deg med din instruktør.

ØVET

image22

Her kreves det god beherskelse av de grunnleggende teknikkene samt variasjoner. Vi jobber med en koreografi og trinnkombinasjoner, tempo-variasjoner og uttrykk som hører til denne. Passer for deg som har teknikken på plass, og som har gått minst 8 kurs før. 

TEKNIKKDRILL

image23

Teknikk-klassene Basic 2-3 og Litt Øvet 2-3 er spesielt satt opp for deg som vil jobbe mer med orientalsk teknikk, ønsker å gå flere kurs i uken og for deg som har timer til gode.
For å melde deg på Basic-kurset må du ha gått minst ett nybegynnerkurs. For å melde deg på Litt Øvet-kurset må du ha gått minst ett Litt Øvet 1-kurs. Her jobber vi ikke med koreografi, men med kombinasjoner av grunnteknikken på det aktuelle nivået. Anbefales for samtlige elever for å forbedre teknikken og avansere med en mer solid grunnmur.

Vanlige spørsmål

"Hva skal jeg ha på meg?"

Vi anbefaler ettersittende tøy som er lett å bevege seg i, som tights og t-skjorte/singlet. Det er en fordel å ha noe rundt hofta men ikke absolutt nødvendig. Vi selger mynt- og perlebelter i studio, men du kan også ta med et skjerf eller sjal hjemmefra. 

Vi danser barbent eller i sokkelesten, evt med myke dansesko (ikke joggesko da de har stiv såle).

"Jeg har aldri danset før. Hvilket kurs skal jeg melde meg på?"

BASIC 1 er riktig kurs for deg.
Du trenger ingen forkunnskaper i hverken magedans eller annen dans for å melde deg på her :)

"Må jeg danse med bar mage?"

Nei.
Du trenger ikke danse med bar mage. Det viktigste er at du er komfortabel og at du kan se bevegelsene dine. Vi anbefaler ettersittende tights og en singlet eller t-skjorte, og gjerne noe å knyte rundt hofta som et sjal eller et myntbelte.

"Jeg har problem med rygg/bekken, kan jeg danse magedans?"

Skader skal man ikke ta lett på og vi anbefaler alltid at du spør legen din før du begynner med en ny aktivitet. Det er kjent at magedans styrker bekkenmuskulaturen og øker sirkulasjonen og kan derfor ha en gunstig effekt for de som sliter med bekkenløsning. Har du prolaps eller andre alvorlige skader bør du rådføre deg med lege. Magedans kan ikke helbrede deg, men ved å styrke og myke opp muskulatur, forbedre din fleksibilitet og holdning kan du redusere smerter betydelig.

"Er det menn i klassene?"

Nybegynnerkursene våre er kun for kvinner.
Dette er fordi mange kvinner føler seg mer komfortable med å lære noe nytt i en trygg setting med kun kvinner. Vi ønsker også at damer med hijab skal føle seg velkomne til å danse hos oss.

Menn som har danset magedans en stund er velkomne på våre høyere nivåer.

"Har dere noen rabatter?"

Ja!  

Vi har flere gunstige rabatter på Studio Orient.

Er du student får du 20% rabatt på samtlige dansekurs! Det forutsettes at du opplyser at du er student ved hver påmelding og at du fremviser gyldig studentkort første kursdag. 

Har du venninner som vil starte på kurs etter deg så får du også ververabatt for hver venninne som melder seg på kurs direkte til oss. Tar du med to venninner får du altså 40% rabatt på et kurs til deg selv! 

Kvantumsrabatt: Går du to kurs i uken får du 20% rabatt på det rimligste kurset. Går du tre ganger i uken så får du 25% rabatt på to av kursense.
Vi har også 20% honnør rabatt. 

Fant du ikke det du letet etter?

Det er mye å se her. Så bruk tid, se deg rundt og finn ut alt som er å vite om oss. Vi håper du liker nettstedet vårt, og send gjerne en liten beskjed til oss hvis du ikke finner svar på det du lurer på.