Nye kurs starter fra 2. juni og 6.-10. august 2018!
Se full kursoversikt her


Studio Orient åpnet i januar 2005 og ligger meget sentralt i hjertet av Oslo, et minutt fra Stortinget i Oslo Sentrum.
Med sine 500 m2 er Studio Orient Norges største orientalske dansestudio.

Hva er orientalsk dans godt for?
Spør en elev og du vil få en rekke forskjellige svar. Orientalsk dans, også kalt magedans, er godt for mange ting, men det er først og fremst morsomt!
Det finnes flere eksemper som styrker teorien om at magedans forebygger både bekkenløsning og ryggsmerter, og dansen anbefales dessuten av
mange norske jordmødre, fysioterapeuter, kiropraktorer og leger!
De fleste bevegelser gir minimal belastning, og orientalsk dans er derfor en sunn form for trening som passer alle, uansett alder!
- få bedre holdning
- styrk viktige muskelgrupper som bekken, mage og rygg
- få bedre kropps kontroll
- få mykere muskelatur med bedre fleksibilitet

Sted
Studio Orient, Arbeidergata 4, 0159 Oslo
Inngang ved siden av Scandic Karl Johan i Lille Grensen.

Adkomst og parkering
Trikk til Prof. Aschehougs plass, T-bane til Stortinget eller Nasjonal teateret. Parkering i Ibsen-huset, Grand Garasjen eller gratis gateparkering.

Instruktørene på Studio Orient

Helene Skaugen
Helene driver Studio Orient og er en av Norges ledende magedanserinner og bookes både i Norge og internasjonalt.
Hun er kjent som semifinalist i Norske Talenter 2015 samt som gjesteartist på blant annet Dansefeber, Skal Vi Danse og Sjarmørskolen.
Helene er medlem av gruppen Divas of Bellydance og er arrangør av Oslo Oriental Dance Festival og Dancer of the Year.
Helene har over 20 års erfaring som danseinstruktør og 20 års erfaring innen orientalsk dans.
Hun startet med discojazz i Sverige for mange år siden og representerte Sverige og senere Norge i Nordiske mesterskap i discojazz og freestyle. Hun har jobbet innen revy og har bred erfaring innen dans.
Helene satt i styret for Al Farah orientalske danseforening i seks år og åpnet dørene til Studio Orient i januar 2005.
Helene underviser onsdager og torsdager.

Maikki Fonneløp
Maikki er en danser og koreograf som har undervist på Studio Orient siden 2011.
Hun har bakgrunn fra klassisk ballett og jazzballett, og hun har studert magedans hos flere av verdens mest anerkjente dansere og pedagoger. Hennes hovedlærere i Norge er Helene Skaugen og Hilde Lund.
Hun har tatt Nesmas instruktørutdanning i orientalsk dans og egyptisk folklore (AATEC) og har en MSc i International Relations med Midtøsten-spesialisering.
Hun var leder av Al Farah ODF i perioden 2009-2012, og var medlem av den internasjonale dansegruppen Euro Divas. Hun har tidligere bodd i Kairo og kjenner den egyptiske kulturen meget godt.
Maikki underviser mandager og tirsdager.

Amina Bacali
Amina er halvt tunisisk og startet med magedans i 2004 hos Siw Øksnes, og studerte dansen videre hos Hilde Lund og Michelle Galdo. Hun har studert orientalsk dans og musikk hos flere norske og internasjonale lærere og tok AATEC utdannelse i 2014.
Amina har tidligere vært arrangementansvarlig i Al Farah og ble valgt som leder av foreningen i 2016. Amina er fast danserinne på Koskos og Persia restaurant i Oslo, og har i flere år vært med på å arrangere restaurantshow med dans og levende musikk. Amina jobber for tiden som danser i Tunisia og kommer tilbake for sporadiske kurs.

Nirmel Kumari Mahe
Nirmel er av indisk opprinnelse og fra en ung alder ble hun utfører en rekke stilarter av indiske dansene inkludert Bollywood, Punjabi folkedans og Bhangra. Hun begynte å studere magedans i 2002 og har vært artist, instruktør og koreograf siden da. Hun er også en sertifisert yoga instruktør.
En av Nirmel største prestasjoner er å vinne Dancer of the year award i 2007, den eneste magedans konkurransen i Norge. Nirmel underviser Bollywood på fredager.

Safaa Al-Saadi
Safaa Al-Saadi er en irakisk komponist, arrangør og multi-instrumentalist, bosatt i Oslo.
Han studerte på 'Music Institute of Baghdad' i mange år og fullførte sitt studie på the University of Baghdad. Han spiller en rekke instrumenter som tabla (arabisk tromme), khisbah, kabourine, raqq og ney (arabisk fløyte). I Irak opptrådte han regelmessig med forskjellige artister og grupper og deltok i festivaler som the Babylon Festival. Etter at han flyttet til Norge i 2002 fullførte han et års studie på det norske musikkakademiet sommeren 2007.
I Norge har han jobbet med et flertall artister og han har jobbet med Helene på flere prosjekter som f.eks arabisk dans- og musikkundervisning for Samspill, en opptreden på TV3s Dansefeber i 2006, produksjonen av treningsfilmen 'Magedans med Helene' og Norske Talenter 2015.
Safaa komponerte musikken for filmen “What can I say”, produsert av Magid Gabir. Filmen var med på Filmfestivalen i Haag i 2005. Blandt han nyere verk er Broer av musikk, et bestillingsverk for for Global Oslo Music.
Safaa er medlem av gruppen Ellayali, og han underviser på øvetkurset med Helene på torsdager og trommekurs på fredager.
Opplev gleden av å spille og danse til live musikk!


Studio Orient - Besøksadresse: Arbeidergata 4, 0159 Oslo - Telefon 934 02 184 - post@studioorient.no - www.studioorient.no

galleri_helene.no