Kursplan mars 2018

TID
MANDAG TIRSDAG ONSDAG
TORSDAG
FREDAG
17:00-18:15  

BASIC 2-3
Teknikkdrill, temaklasser
Helene

LITT ØVET 3
Saidi med kjepp
Helene
17:00-18:00
BASIC 1-2
Tablakurs
Safaa Al-Saadi

18:20-19:35

18:00-19:15
LITT ØVET 2

Oriental koreografi
med slør
Maikki

ØVET
Mejansi koreografi
med silkeslør
Maikki
O

LITT ØVET 1
Teknikk og kombinasjoner
Helene

ØVET
Vintage Shaaby
med live tabla
Helene og Safaa
O/F/R

18:05-19:20
ØVET
Tablakurs
Safaa Al-Saadi
19:40-20:55


ORIENTALICIOUS - FULLT
Advanced showgroup Maikki
*FULLT

BASIC 1
Helene

BOLLYWOOD
Nirmel

 
ORANSJE KURS = BASIC/GRUNNKURS
Nivå 1 - 3
Etter basic 3 avanserer man til lilla kurs
og starter på litt øvet 1.
LILLA KURS = LITT ØVET
Nivå 1 - 3

For å avansere til øvet anbefaler vi tre lilla kurs i oriental og to foklore/stilart kurs.
BLÅ KURS = ØVET
Kurskoder:
O = oriental
F = Folklore/Stilart
R = Rytme
GRØNNE KURS
ÅPENT NIVÅ eller
SPESIALKURS
Oppstart vår 2018: 8.-12. januar 2018, 12.-16. mars
Varighet: Kursene går over 8 uker. Gruppedansene går over 16 uker.
Priser: Magedans, 75 min: kr 1.150
Magedans med live tromme, 75 min: kr 1.500
Trommekurs: kr 1.250
Bollywood, 75 min x 6 uker: kr 865
Orientalicious/Litt Øvet gruppedans: 2300,- for 16 uker, deles i to delbetalinger
Påmelding for oppstart i januar gjøres senest i desember og forutsetter påmelding til minst et ordinært øvetkurs i uken.
Ferieuker: Studio Orient har opphold på offentlige helligdager.
Rabatter og videre prisinformasjon finner du i hovedmenyen.
*Orientalicious: Studio Orients showgruppe Dette er et ekstra tilbud til de som allerede går på minst ett Øvet-kurs samtidig,
er interessert i å opptre og er villig til å forplikte seg til ekstra trening og investere i eventuelle utgifter til drakt.

*Gruppedans: Dette er et tilbud til de som går på minst ett Litt Øvet eller Øvet-kurs samtidig,
og er interessert i å lære en gruppedans med formasjoner. Gruppen opptrer på Studio Orients avslutninger.

Sommerkurs juni 2018

TID
TIRSDAG ONSDAG
TORSDAG
18:00-19:30

ØVET
Koreografi
Maikki

BASIC 2-3
Trommesolo
Helene

LITT ØVET
Pop oriental
Helene

Boshret Kheir


Oppstart: 5.-7. juni
Varighet: Kursene går over 4 uker med trening en gang i uken.
Priser: Et kurs (totalt 6 timer): kr 690,-

Gå to kurs i uken og få 20% rabatt på ditt andre kurs.
Gå tre kurs i uken og få 25% rabatt på ditt andre og tredje kurs.

WORKSHOPS OG EVENTS 2018
DATO
WORKSHOP
NIVÅ
TID
PRIS


21. april

HELGEKURS MED HELENE SKAUGEN

Lørdag 21. april underviser Helene en vakker slørkoreografi til musikken Yassmena av Sayed Balaha.
Koreografien har flere slørteknikker som vi skal jobbe med grundig.
Dette er en feminin og vakker dans som er perfekt som et åpningsinnslag.
Kurset går over fire timer inkl. pause.

Ta gjerne med eget rektangulært slør, helst chiffong, men silke er også mulig å bruke.

Tid: Lørdag 21. april kl 12:00-16:00
Sted: Studio Orient, Arbeidergata 4, Oslo Sentrum
Nivå: Litt øvet og opp
Pris: kr 600,-

Påmeldingsfrist: 7. april
Påmelding sendes til post@studioorient.no
8. - 9. sept
2018

 


Instruktørene på Studio Orient

Helene Skaugen
Helene driver Studio Orient og er en av Norges ledende magedanserinner og bookes både i Norge og internasjonalt.
Hun er kjent som semifinalist i Norske Talenter 2015 samt som gjesteartist på blant annet Dansefeber, Skal Vi Danse og Sjarmørskolen.
Helene er medlem av gruppen Divas of Bellydance og er arrangør av Oslo Oriental Dance Festival og Dancer of the Year.
Helene har over 20 års erfaring som danseinstruktør og 20 års erfaring innen orientalsk dans.
Hun startet med discojazz i Sverige for mange år siden og representerte Sverige og senere Norge i Nordiske mesterskap i discojazz og freestyle. Hun har jobbet innen revy og har bred erfaring innen dans.
Helene satt i styret for Al Farah orientalske danseforening i seks år og åpnet dørene til Studio Orient i januar 2005.
Helene underviser onsdager og torsdager.

Maikki Fonneløp
Maikki er en danser og koreograf som har undervist på Studio Orient siden 2011.
Hun har bakgrunn fra klassisk ballett og jazzballett, og hun har studert magedans hos flere av verdens mest anerkjente dansere og pedagoger. Hennes hovedlærere i Norge er Helene Skaugen og Hilde Lund.
Hun har tatt Nesmas instruktørutdanning i orientalsk dans og egyptisk folklore (AATEC) og har en MSc i International Relations med Midtøsten-spesialisering.
Hun var leder av Al Farah ODF i perioden 2009-2012, og var medlem av den internasjonale dansegruppen Euro Divas. Hun har tidligere bodd i Kairo og kjenner den egyptiske kulturen meget godt.
Maikki underviser mandager og tirsdager.

Amina Bacali
Amina er halvt tunisisk og startet med magedans i 2004 hos Siw Øksnes, og studerte dansen videre hos Hilde Lund og Michelle Galdo. Hun har studert orientalsk dans og musikk hos flere norske og internasjonale lærere og tok AATEC utdannelse i 2014.
Amina har tidligere vært arrangementansvarlig i Al Farah og ble valgt som leder av foreningen i 2016. Amina er fast danserinne på Koskos og Persia restaurant i Oslo, og har i flere år vært med på å arrangere restaurantshow med dans og levende musikk. Amina jobber for tiden som danser i Tunisia og kommer tilbake for sporadiske kurs.

Nirmel Kumari Mahe
Nirmel er av indisk opprinnelse og fra en ung alder ble hun utfører en rekke stilarter av indiske dansene inkludert Bollywood, Punjabi folkedans og Bhangra. Hun begynte å studere magedans i 2002 og har vært artist, instruktør og koreograf siden da. Hun er også en sertifisert yoga instruktør.
En av Nirmel største prestasjoner er å vinne Dancer of the year award i 2007, den eneste magedans konkurransen i Norge. Nirmel underviser Bollywood på fredager.

Safaa Al-Saadi
Safaa Al-Saadi er en irakisk komponist, arrangør og multi-instrumentalist, bosatt i Oslo.
Han studerte på 'Music Institute of Baghdad' i mange år og fullførte sitt studie på the University of Baghdad. Han spiller en rekke instrumenter som tabla (arabisk tromme), khisbah, kabourine, raqq og ney (arabisk fløyte). I Irak opptrådte han regelmessig med forskjellige artister og grupper og deltok i festivaler som the Babylon Festival. Etter at han flyttet til Norge i 2002 fullførte han et års studie på det norske musikkakademiet sommeren 2007.
I Norge har han jobbet med et flertall artister og han har jobbet med Helene på flere prosjekter som f.eks arabisk dans- og musikkundervisning for Samspill, en opptreden på TV3s Dansefeber i 2006, produksjonen av treningsfilmen 'Magedans med Helene' og Norske Talenter 2015.
Safaa komponerte musikken for filmen “What can I say”, produsert av Magid Gabir. Filmen var med på Filmfestivalen i Haag i 2005. Blandt han nyere verk er Broer av musikk, et bestillingsverk for for Global Oslo Music.
Safaa er medlem av gruppen Ellayali, og han underviser på øvetkurset med Helene på torsdager og trommekurs på fredager.
Opplev gleden av å spille og danse til live musikk!

Nivåinndeling og kursbeskrivelse

MAGEDANS
Orientalsk dans danses i Midtøsten, Tyrkia og Nord- Afrika og er en av verdens eldste kulturdanser. Begrepet 'magedans' er skapt i Vesten, mens araberne selv kaller dansen raqs sharqi, dans fra Østen. Den kjennetegnes spesielt ved en kombinasjon av myke, rolige hofte- og magebevegelser og de mer snertne og isolerte bevegelsene, som hipdrops og hofteslag. Begrepet magedans er noe misvisende siden man bruker både hofter, bekken, armer og mage når man danser. Kom og prøv! BASIC 1: Grunnleggende teknikker og trinn, samt en kort dans. Passer for deg som aldri har gått på kurs før og for deg som ønsker en repetisjon.
BASIC 2:
For deg som har gått et nybegynnerkurs og ønsker å fortsette. Vi går igjennom flere grunntrinn og jobber med tempovarasjon. Her får du enten en kort dans eller flere trinnkombinasjoner.
BASIC 3:
For deg som har gått BASIC 1 og 2. Vi jobber videre med flere grunntrinn, kombinasjoner og jobber med tempovarasjon. Her får du enten en dans eller flere trinnkombinasjoner.
LITT ØVET 1 - 2 - 3:
Her kreves det beherskelse av de grunnleggende teknikkene. Nye trinn og trinnkombinasjoner, flyt i overgangene samt en koreografi eller kombinasjoner. Her kan tema variere, se kursplanen på toppen. I løpet av Litt øvet kursene får du både oriental og folklore/stilarter. Passer for deg som har gått tre til fire kurs før.Vi anbefaler at alle elever går på tre litt øvet kurs med et oriental tema og minst to kurs med folklore tema før man avanserer til Øvet. Man må kvalifisere seg for å avansere til neste nivå. Ønsker du å avansere så rådfør deg med din instruktør.
ØVET:
Her kreves det god beherskelse av de grunnleggende teknikkene samt variasjoner. Vi jobber med en koreografi og trinnkombinasjoner, tempo-variasjoner og uttrykk som hører til denne. Passer for deg som har teknikken på plass, og som har gått minst 8 kurs før.
Teknikk klasser: Her bryter vi ned og polerer grunnleggende bevegelser, og jobber med variasjoner og kombinasjoner. Anbefales for samtlige elever for å forbedre teknikken og avansere med en mer solid grunnmur.

BELLYBEATS
Bellybeats er en dansebasert treningstime med fokus på rullende mager og vandrende kameler! Her jobbes det ikke med teknikk, men det blir det korte danser gjennom hele timen og du får dermed en morsom kondisjonstime.
Kurset er åpent for alle, ingen forkunnskaper er nødvendig!

BOLLYWOOD
Morsomt og fartsfylt dansetrening! Har du sett de massive danseopptrinnene i indiske filmer, og tenkt at det ser morsomt ut? Nå kan du lære en indisk bollywood dans. Musikken er rytmisk og fartsfyllt, og rett og slett til å bli i godt humør av. Endel hopp og sprett må man regne med på dette kurset, så her får du en morsom kondisjonstrening. Ta gjerne med aerobicsko til innebruk.

TROMMEKURS
På dette kurset lærer du grunnleggende rytmer i arabisk musikk, med hovedfokus på rytmer som er mest brukt i magedans. Kurset fokuserer på spilleteknikk og musikkteori. I løpet av kurset vil du lære grunnleggende teknikk for å spille på tabla samt flere rytmer. Dersom du vil låne tromme ber vi deg opplyse om dette ved påmelding.

Påmelding
Påmelding skjer ved å melde seg på skriftlig på mail eller sms, eller muntlig på telefon. Påmelding kan gjøres helt opp til kursstart, men vi ber at deltagere så godt det lar seg gjøre melder seg på senest to uker i forkant for at vi lettere skal kunne gjennomføre samtlige kurs.
For full registrering send fullt navn, adresse, telefon og gjerne mail.
Kursavgiften betales inn til Studio Orient, kontonummer 5010.06.43755
NB! Påmelding er bindende. Avmelding må skje senest to uker før kursstart. Ved senere avmelding vil full kursavgift belastes.
Kursavgift returneres kun ved fremvist legeerklæring eller ved avlyst kurs, og må ellers betales i sin helhet.

Studio Orient - Besøksadresse: Arbeidergata 4, 0159 Oslo - Telefon 934 02 184 - post@studioorient.no - www.studioorient.no
galleri_helene.no